تمامی چیلرهای تراکمی از چهار مؤلفه اصلی تشکیل شده اند:
۱ – کمپرسور (واحد تراکم)
۲ – کندانسور (واحد چگالش)
۳ – شیر انبساط (واحد اختناق)
۴ – اواپراتور (واحد تبخیر)
تمامی چیلرهای تراکمی از چهار مؤلفه اصلی تشکیل شده اند:
۱ – کمپرسور (واحد تراکم)
۲ – کندانسور (واحد چگالش)
۳ – شیر انبساط (واحد اختناق)
۴ – اواپراتور (واحد تبخیر)
نحوه عملکرد چیلر تراکمی به این ترتیب است که سیال مبرد به شکل بخارداغ Super heat وارد کمپرسور شده و تا فشار بالاتری متراکم می گردد؛ در نتیجه، افزایش دما نیز در جریان مبرد ایجاد خواهد شد. سپس بخار داغ خروجی از کمپرسور، به کمک کندانسور در فشار ثابت (با افت فشار قابل اغماض) ابتدا تا دمای اشباع خنک شده و با ادامه دفع حرارت به مایع اشباع یا مادون سرد تبدیل می شود. مایع مبرد حاصل از چگالش، با عبور از شیر انبساط، افت فشار قابل توجهی پیدا می کند. به طوری که مقداری از مایع مبرد تبخیر شده و باعث کاهش بیشتر دمای جریان عبوری (مضاف بر کاهش دمای ناشی از افت فشار) خواهد شد. این گونه بواسطه وجود اختلاف دمای ایجادشده بین جریان (مخلوط مایع و بخار) مبرد و محیط هدف (آب یا هوا) در اواپراتور، سرمایش (جذب گرما) اتفاق می افتد؛ لذا جریان دو فازی ورودی به اواپراتور در فشار ثابت (با افت فشار قابل اغماض) کاملاً تبخیر شده و با ادامه جذب گرما به بخار داغ تبدیل می گردد. نهایتاً جریان بخار خروجی از اواپراتور مجدداً وارد کمپرسور شده تا این چنین سیکل تبرید تراکمی بخار تکمیل گردد.
چیلر تراکمی هواخنک
Air Cooled Liquid Chiller
Model name: FTI-ACH
FTI-ACH-M
نکته :
+ چیلر های تراکمی به دو دسته آب خنک و هوا خنک تقسیم می شوند.
+ به علاوه چیلر های تراکمی بر اساس نوع کمپرسور به چهار دسته اسکرال،اسکرو،پیستونی و سانتریفیوژ و بر اساس نوع کندانسور ب دو دسته تراکمی آب خنک و تراکمی هوا خنک تقسیم می شوند.
به چیلرهای تراکمی که دارای کندانسورهوایی هستن،چیلرهواخنک میگویند.
در چیلر با کندانسور هوایی یا همان چیلر تراکمی هوا خنک، تعدادی مبدل حرارتی کندانسور از نوع هوا خنک (شبیه رادیاتور) وجود دارد که به شکل V روبروی هم قرار گرفته و از درون لوله های پر پیچ و خم آن، سیال مبرد عبور می کند. فن های موجود در بالای کندانسور، هوا را از میان کندانسور هوایی عبور داده و گرمای اضافه مبرد را می گیرند و به هوای اتمسفر منتقل می کنند. چیلر تراکمی با کندانسور هوایی معمولا در فضای آزاد مانند پشت بام یا حیاط یک ساختمان نصب می شود. این نوع از چیلرها نیازی به برج خنک کن ندارند.
مهم ترین مزایای چیلرهای تراکمی نسبت به چیلرهای جذبی:
هدر رفتگی آب در برج خنک کن چیلرهای تراکمی آب خنک کمتر است و نیاز به تغذیه آب کمتری است.
در چیلرهای تراکمی هواخنک به دلیل عدم نیاز به برج خنک کننده،تبخیرآب برج حذف شدهومصرف کلی آب کمتر میباشد.
به دلیل وجود سیستم چند کمپرسوری و دو سیکل تبرید ضریب اطمینان بالا می باشد. به این صورت که اگر زمانی یک سیکل توقف یابد، سیکل دیگر بدون مشکل و نیاز به رزرو به کار خود ادامه می دهد.